ANPC

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor

Telefonul consumatorilor
0219551

ACORD DE COOPERARE INTRE ANPC SI APC DIN REPUBLICA MOLDOVA

Presedintele ANPC, Bogdan Pandelica, si omologul sau din Republica Moldova, Iurie Eremia, directorul Agentiei pentru Protectia Consumatorilor (APC) au semnat astazi Acordul de colaborare intre cele doua institutii.
 
Acordul va intari cooperarea institutionala in domeniul protectiei consumatorilor si supravegherii pietei, urmand sa contribuie la implementarea efectiva a legislatiei europene din domeniul protectiei consumatorilor, la dezvoltarea sistemului de supraveghere a pietei si la mentinerea pe piata a produselor si serviciilor sigure si orientate spre consumator in ambele tari.
 
“ Documentul semnat astazi confirma relatia de buna calitate dintre institutiile noastre de la Bucuresti si Chisinau si se subsumeaza aspiratiilor europene ale Republicii Moldova ”, a declarat Bogdan Pandelica la semnarea documentului.
 
Acordul de cooperare va permite realizarea de schimburi de experienta la nivelul obiectivelor de armonizare a legislatiei si al procedurilor instituționale. Vor fi create grupuri de lucru, vor fi organizate intalniri periodice, conferințe, seminarii si actiuni comune. De asemenea, in calendarul comun va fi inclusa organizarea unui eveniment cu ocazia Zilei Consumatorului, 15 martie 2017.
 
“Transferul de best-practice, sustinerea si promovarea reciproca, consultarile si asistenta tehnica au aceleasi deziderate: informarea corecta, completa si precisa a consumatorilor, precum și protejarea vietii, sanatatii si securitatii acestora”, a mai spus presedintele ANPC.
 
Evenimentul a avut loc cu ocazia celei de a IX-a Sesiuni a Comisiei interguvernamentale moldo-romane de colaborare economica, desfasurata in zilele de 3 si 4 noiembrie la Chisinau.
 
 
Biroul de presa
04 noiembrie 2016