Proiectul Bani IQ

BaniIQ este un program de educaţie financiară ce se adresează unui public larg, prin care participanţii  îşi îmbunătăţesc cunoştinţele despre produsele şi conceptele financiare, cum ar fi: buget, planificare, investiţii, venituri şi cheltuieli, credite, risc financiar, etc.

Pentru mai multe informaţii accesaţi site-ul http://www.baniiq.ro/

Ghidul cumparatorului de bijuterii

Ghidul cumparatorului de bijuterii

Acest Ghid ofera sfaturi generale despre informatii pe care trebuie sa le luati in considerare inainte sa achizitionati bunuri din metale pretioase si pietre pretioase.....

Drepturile pasagerilor: o nouă aplicație pentru smartphone vă va indica toate drepturile dumneavoastră atunci când călătoriți vara aceasta

     Pasagerii blocați în aeroporturi sau care își așteptă bagajele pierdute pot să folosească de acum încolo o aplicație pentru smartphone pentru a-și verifica drepturile imediat și la fața locului. Tocmai la timp pentru vacanța de vară, Comisia Europeană a lansat o aplicație pentru smartphone care vizează transportul aerian și feroviar și care funcționează pe patru platforme de telefonie mobilă: iPhone și iPad (ale companiei Apple), Google Android, RIM Blackberry și Microsoft Windows Phone 7. Aplicația este disponibilă în 22 de limbi ale UE și vizează deocamdată doar transportul aerian și feroviar, urmând ca în 2013 să fie extinsă și la călătoriile cu autobuzul sau autocarul, precum și la transportul maritim.

    Siim Kallas, vicepreședinte al Comisiei Europene și comisarul responsabil cu transporturile, a declarat: „Câți dintre noi nu am stat într-un aeroport, simțindu-ne frustrați în fața cuiva care susținea că nu avem niciun drept, deși noi știam că avem! Cu ajutorul acestei aplicații, milioane de călători pot ajunge ușor la informațiile potrivite despre drepturile lor de pasager în momentul în care au cel mai mult nevoie de acestea, când apar situații neașteptate.”

    Experiența unei călătorii care nu decurge conform planului este adesea stresantă. Indiferent dacă este vorba de un zbor anulat, de faptul că hotelul din cadrul unui pachet de servicii turistice nu corespunde descrierii sau de orarul modificat al unui tren, pasagerii fac față mult mai ușor situației dacă își cunosc drepturile.

    Pentru fiecare problemă potențială, aplicația explică drepturile pasagerilor. De exemplu, în cazul în care un zbor este anulat și pasagerului i se refuză, prin urmare, îmbarcarea, acesta poate avea dreptul la despăgubiri între 125 - 600 EUR. În cazul în care bagajul dumneavoastră este deteriorat în urma unui accident, ați putea avea de asemenea dreptul la despăgubiri. Totodată, este bine de știut că societățile de transport feroviar și aerian sunt obligate să furnizeze informații transparente privind prețurile și să ajute pasagerii cu mobilitate redusă.

    În cazul în care considerați că drepturile dumneavoastră nu au fost respectate, aplicația vă indică, de asemenea, pe cine trebuie să contactați pentru a depune o reclamație.

    În timpul unei situații de urgență de mare amploare, așa cum a fost cazul în timpul crizei cenușii vulcanice din Islanda din 2010, aplicația poate, de asemenea, să afișeze informații și sfaturi de călătorie puse la dispoziție de Comisia Europeană.

    Aplicația face parte din campania Comisiei intitulată „Drepturile dumneavoastră de pasager la îndemână”.

Pentru mai multe informații privind drepturile pasagerilor, a se vedea http://ec.europa.eu/transport/passenger-rights/ro/index.html

Drepturile pasagerilor se aplica fara exceptii

Drepturile pasagerilor se aplica fara exceptii

Avand in vedere situatia creata de perturbarea traficului aerian in perioada 15.04.2010 – 20.04.2010, secretarul de stat Constantin Cerbulescu, presedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, subliniaza sprijinul institutiei noastre pentru toti consumatorii si ii asigura ca in Romania, la fel ca in celelalte state membre ale Uniunii Europene, drepturile pasagerilor se aplica in continuare fara exceptii.

Consumatorii au la dispozitie numarul de telefon al ANPC, INFO CONSUMATOR: 0800.080.999 – numar cu apelare gratuita din reteaua ROMTELECOM.

Citeşte mai departe...

Informaţii în completare