GUVERNUL ROMÂNIEI
AUTORITATEA NAȚIONALĂ PENTRU
PROTECȚIA CONSUMATORILOR

Telefonul consumatorului
0219551

Tariful către acest număr de apel va fi considerat apel cu tarif normal conform rețelei și tipului de abonament al inițiatorului
GUVERNUL ROMÂNIEI
AUTORITATEA NAȚIONALĂ PENTRU
PROTECȚIA CONSUMATORILOR

Telefonul consumatorului
0219551

Tariful către acest număr de apel va fi considerat apel cu tarif normal conform rețelei și tipului de abonament al inițiatorului

PROBLEME CU UN ZBOR ?

Chiar în cazul anulării unui zbor din cauza unor probleme tehnice neprevăzute,
operatorii de transport aerian au obligația să îi despăgubească pe pasageri

SFATURI LA ACHIZIȚIONAREA DE JUCĂRII

Alegeți întotdeauna jucării potrivite pentru vârsta copilului, capacităţile şi aptitudinile sale; jucăriile trebuie să fie  însoţite de avertismente generale privind grupa de vârstă recomandată care ajută la alegerea jucăriei;

AUTORITATEA NATIONALĂ PENTRU PROTECȚIA CONSUMATORILOR

CONTROALE ȘI ACȚIUNI

ANPC a controlat magazinele Selgros din toată țara

ANPC a controlat magazinele Selgros din toată țara

  Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat, în 29.01.2024, întreg lanțul de 23 de magazine, din România, aparținând operatorului economic Selgros Cash&Carry...

AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PROTECTIA CONSUMATORULUI

CONTROALE SI ACTIUNI

DEPUNE O SESIZARE ONLINE

#euSUNTANPC

#euSUNTANPC

DEPUNE O SESIZARE ONLINE

AGENDA CONDUCERII

Fii un consumator informat!

Cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorului, ANPC va participa la conferinta conferinta online “Fii un consumator informat!” Presedintele ANPC Horia Constantinescu a participat la aceasta conferinta.

Protecția Consumatorilor în comunitățile inteligente

O comunitate Smart se bazează pe un parteneriat serios între cetățeni, instituții publice, companii și furnizorii de utilități publice. Paul Anghel a participat la aceasta intalnire.

Intalnire cu furnizorii din domeniul energiei

ANPC a convocat furnizorii din domeniul energiei. Reuniunea desfășurată online, condusă de președintele ANPC, Horia Constantinescu, secondat de vicepreședintele Mihai Culeafă și directorul general Paul Anghel

COMUNICATE DE PRESĂ

SAL reprezintă un mecanism alternativ sistemului judiciar, prin care consumatorilor li se oferă posibilitatea de soluţionare a litigiilor pe care le pot avea cu comercianţii, atunci când se confruntă cu o problemă legată de achiziționarea unui produs sau serviciu.
Astfel, reclamațiile împotriva comercianților sunt prezentate voluntar de către consumatori, urmând a fi soluționate într-un mod independent, imparțial, transparent, rapid și echitabil.

SOLUȚIONAREA ALTERNATIVĂ A LITIGIILOR

CE ESTE SAL ?

ACADEMIA COMISARILOR

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a început, sub genericul ”Academia Comisarilor”, o serie de ample acțiuni de control, în care comisarii debutanti au posibilitatea să se specializeze și să învețe meserie, în teren, de la președintele instituției, Horia Constantinescu, și directorul general Paul Anghel – inițiatorii programului.

CARAVANA CONSUMATORILOR

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a demarat operațiunea ”Caravana consumatorilor”, un proiect care își propune realizarea unei abordări de control unitare, la nivelul tuturor structurilor teritoriale ale instituției, astfel încât intensitatea și frecvența acțiunilor de verificare a operatorilor economici din întreaga țară să păstreze același ritm al desfășurării.

VOLUNTARI ANPC

Cu toții vrem produse și servicii de calitate zi de zi. Vrei să ne ajuți să ne asigurăm că totul este în ordine? Devino voluntar ANPC! Vei merge pe teren, vei documenta fotografic eventualele nereguli, le vei comunica, iar ANPC se va ocupa de facilitarea remedierii lor.

Împreună, ne asigurăm că beneficiem de cea mai bună experiență de consumator și responsabilizăm operatorii economici. Avem toți de câștigat!

INSOLVENȚA PERSOANE FIZICE

Insolvența este acea stare a patrimoniului debitorului care se caracterizează prin insuficiența fondurilor bănești disponibile.

LABORATOARELE LAREX

Laboratoarele preluate de la Centrul Național pentru Încercarea și Expertizarea Produselor. Laboratorul pentru analiza calității vinurilor și băuturilor alcoolice și pietre prețioase.

DIRECȚIA METALE PREȚIOASE

Autorizarea operatorilor economici care efectuează operaţiuni cu metale preţioase şi pietre preţioase. Analiza şi marcarea obiectelor din metale preţioase.

Sari la conținut