ANPC

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor

GUVERNUL ROMANIEI
AUTORITATEA NATIONALA PENTRU
PROTECTIA CONSUMATORULUI

Telefonul consumatorilor
0219551

Elevi ai Colegiului Economic „Hermes” din București, în vizită la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor

18-04-2019


Miercuri, 17 aprilie 2019, un grup de elevi de clasa a X-a ai Colegiului Economic „Hermes” din București a vizitat Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), în cadrul programului “Școala Altfel”.
La întâlnire au participat Marius Pîrvu, Președintele ANPC și Emil Niță, Vicepreședinte al ANPC, care au adresat mesajul lor de bun venit elevilor, exprimându-și deschiderea pentru ca manifestări de acest tip să se repete, astfel încât specialiștii instituției să poată veni în întâmpinarea dorinței adolescenților de a se perfecționa în domeniul protecției consumatorilor, materie pe care ei o studiază la școală, și să le poată fi de folos dacă vor dori să le devină colegi, în viitor.
Întâlnirea a beneficiat de două prezentări tehnice. Prima dintre ele a fost susținută de Paul Anghel, Director General al ANPC, care a descris structura instituției, obiectul de activitate al fiecărei direcții componente, precum și importanța acestui domeniu pentru a avea o piață și un mediu de business sănătoase, care să respecte drepturile consumatorilor și care să se încadreze cât mai exact în prevederile legii. Cel de-al doilea specialist care a susținut, de asemenea, o prezentare, creată special pentru adolescenți, a fost Irina Chirițioiu, Directorul Centrului European pentru Protecția Consumatorului – ECC România, care a arătat domeniile de competență ale acestuia, performanțele întregii rețele realizate cu sprijinul Comisiei Europene, în fiecare stat membru la care se adaugă Norvegia și Islanda, precum și aplicația gratuită pentru telefonul mobil, ECC-net Travel, care poate oferi informații utile referitoare la drepturile oricărei persoane care călătorește în spațiul european.
Elevi ai profilului economic al Colegiului, tinerii și-au exprimat interesul față de subiectele discutate, punând întrebări sau povestind cazuri concrete pe care le-au întâlnit, din domeniu. Desigur, unul dintre subiectele care au suscitat interesul a fost comerțul online, fiind mult mai apropiat de vârsta și preocupările adolescenților.
Astfel, întâlnirea s-a constituit atât într-o ocazie foarte bună de a educa o parte din tinerii consumatori români, în ceea ce privește drepturile lor și elemente din legislația specifică, dar și posibilitatea, pentru specialiștii ANPC, de a afla puncte de vedere proaspete, noi ale unor adolescenți foarte prezenți în viața de zi cu zi.

Biroul de presa
18.04.2019