ANPC

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor

GUVERNUL ROMANIEI
AUTORITATEA NATIONALA PENTRU
PROTECTIA CONSUMATORULUI

Telefonul consumatorilor
0219551

Comunicat de presa

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor s-a autosesizat în legătură cu posibila existenţă a unei diferente de debitare la una din pompele benzinariei OMV de pe Soseaua de Centura a Bucurestiului şi a demarat un control. In urma verificarilor nu s-au constatat abateri de la limitele legale.
În urma informaţiilor apărute în spaţiul public in dimineata zilei de 21 Decembrie 2019 referitoare la existenţa unei diferente de debitare a unei pompe dintr-o benzinarie OMV de pe Soseaua de Centura a Bucureștiului, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) s-a autosesizat si a derulat un control in statie.
În analizarea aspectelor descrise, ANPC a constatat faptul ca la proba cu vasul etalon deviatia inregistrata a fost de 0.002 litri – 0.003 litri, in conformitate cu normele metrologice in vigoare. Eroarea tolerata conform legii este de +/-0,5% din volumul masurat, deci pentru cazul de fata, la alimentarea a 20 litri, pompa se incadreaza in limitele legale.

ANPC recomanda operatorilor economici care comercializează carburanți  cat si institutiilor responsabile cu omologarea /acreditarea metrologica sa informeze proactiv consumatorii in ceea ce priveste testarea corectitudinii debitarii pompelor doar cu vasul etalon ce indica valoarea masurata, pe cand indicatiile de la bordul masinii sunt valori estimative.

Biroul de presă
22.12.2019