ANPC

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor

GUVERNUL ROMANIEI
AUTORITATEA NATIONALA PENTRU
PROTECTIA CONSUMATORULUI

Telefonul consumatorilor
0219551

ANPC a organizat ieri, 15.01.2020 o întâlnire cu asociațiile, confederațiile și federațiile asociațiilor de consumatori la invitația domnului Președinte, Eduardt Cozminschi

Scopul întâlnirii a fost unul consultativ și a avut ca rezultat final desemnarea reprezentanților asociațiilor de consumatori în Consiliul consultativ pentru protecția consumatorilor, organizat la nivel național.
La întâlnire au participat: Asociația INFOCONS, Asociația PRO Consumatori, Asociația CREDERE, Asociația Utilizatorilor Români de Servicii Financiare, Fundația „Orizonturi Tinere”, Asociația Profesionistilor pentru Protecția Consumatorilor, Asociația Consumers United/Consumatorii Uniți, Asociația pentru Protecția Consumatorilor Pitești, Asociaţia pentru Protecția Consumatorilor Câmpulung Muscel, Asociația pentru Apărarea Drepturilor și Intereselor Consumatorilor “APCONS” Iași, Asociaţia pentru Protecția Consumatorilor „Euro-Protect Consum” Câmpulung Moldovenesc, Federația Asociațiilor de Consumatori, Federația “ARGESUL” a Asociațiilor de Consumatori Pitești, Confederația Națională a Federațiilor de Consumatori din România – Convenția CONROM.
Din partea ANPC au mai participat: doamna Valentina Veronica Mitran Piticu, Vicepreședinte, doamna Mihaela Irina Ionescu, Secretar General și domnul Paul Anghel, Director General. 
În prima parte a întâlnirii, asociațiile de consumatori și-au prezentat activitatea desfășurată în ultimul an. În partea a doua a întâlnirii, asociațiile de consumatori i-au desemnat pe dl. Sorin Mierlea – Președinte INFOCONS, pe dl. Costel Stanciu – Președinte Asociația PRO Consumatori și pe dl. Alin Iacob – Președinte AURSF, ca reprezentanți ai asociațiilor de consumatori în Consiliul consultativ pentru protecția consumatorilor.
“Sunt convins că acest prim pas, făcut astăzi, prin întâlnirea conducerii ANPC cu reprezentanții asociațiilor de consumatori este menit să întărească și să dezvolte parteneriatul dintre instituțiile publice și societatea civilă, în scopul asigurării protecției eficiente și durabile a consumatorilor”, a declarat domnul Eduardt Cozminschi, Președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Biroul de presă
16.01.2020