Comunicat de presă

Pe data de 12 februarie 2020, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Asociația Marilor Rețele Comerciale din Romania (AMRCR) s-au întâlnit pentru a stabili cele mai importante principii pe care se va baza colaborarea dintre părți, în acord cu obiectivele fiecăreia dintre entități.
În cadrul discuției, conduse de Eduardt Cozminschi, Președintele ANPC, au fost abordate teme la zi, referitoare la actualizarea legislației care reglementează domeniul comerțului, având în vedere dinamica piețelor și a practicilor comerciale actuale, aflate în permanentă schimbare.
Participanții la întâlnire și-au exprimat intenția de a continua aceste demersuri periodic, pentru a se putea contura idei concrete de ajustări legislative, care să se armonizeze cu prevederile europene în domeniu și să țină cont, în egală măsură, de creșterea gradului de siguranță a consumatorilor, precum și de dezvoltarea unui climat comercial modern și echitabil.

Biroul de presă
12.02.2020