Comunicat de presă

Astăzi, 11 februarie 2020, la sediul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor s-a desfașurat o întâlnire de lucru între conducerea instituției și reprezentanții Federației Patronale din Industria Alimentară (Romalimenta). Scopul întâlnirii a fost acela de a stabili noi repere în ceea ce privește colaborarea dintre ANPC și organizațiile de producători. În cadrul discuțiilor purtate au fost identificate o serie de probleme apărute în relația producători -  procesatori - consumatori și soluțiile care pot conduce la o rezolvare eficientă a acestora. Totodată, reprezentanții Romalimenta și-au exprimat îngrijorarea față de efectele asupra mediului de afaceri pe care le poate genera adoptarea unor inițiative legislative aflate în prezent în dezbatere parlamentară, în mod special cele care privesc modificarea statutului ANPC. Nu în ultimul rând, au fost analizate aspecte de interes comun precum și modalitățile concrete prin care poate fi extinsă sfera de cooperare în scopul creșterii gradului general de siguranță a cetățenilor în calitate de consumatori.

Biroul de presă
11.02.2020