Comunicat de presă

Pe data de 12 februarie 2020, reprezentanții conducerii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) s-au întâlnit cu o delegație a UGIR -1903 – Uniunea Generală a Industriașilor din România, Patronatului Bijutierilor din România și Confederației Diamond-Gold.

Scopul reuniunii a fost acela de a analiza aspecte de interes comun ale activității din domeniul metalelor și pietrelor prețioase - cunoscut fiind faptul că reglementarea acestora, pe piața din România, este de competența ANPC, conform legii - precum și modalitățile concrete prin care poate fi extinsă sfera de colaborare între ANPC și structurile asociative din domeniu, în scopul creșterii gradului general de siguranță a consumatorilor.
De asemenea, în cadrul discuțiilor reprezentanții organizațiilor patronale din domeniul bijuteriilor au prezentat problemele cu care se confruntă în desfășurarea activității precum și necesitatea adoptării urgente a unor modificări ale legislației în vigoare care să țină cont de realitățile socio-economice și financiar-fiscale din România.
Din partea ANPC la întâlnire au participat Președintele Eduardt Cozminschi, Vicepreședinții Veronica Mitran Piticu și Claudiu Mădălin Giurcău, Secretarul General Mihaela Irina Ionescu și Directorul General Paul Anghel.
Organizațiile patronale au fost reprezentate de Președinte Executiv Constantin Vasilescu, din partea UGIR -1903 – Uniunea Generală a Industriașilor din România, de Președintele Confederației Diamond-Gold, Mihail Pacioianu, și de Președintele Patronatului Bijutierilor din România, Heinz Karl.

Biroul de presă
12.02.2020