GUVERNUL ROMÂNIEI
AUTORITATEA NAȚIONALĂ PENTRU
PROTECȚIA CONSUMATORILOR

Telefonul consumatorului
0219551

Tariful către acest număr de apel va fi considerat apel cu tarif normal conform rețelei și tipului de abonament al inițiatorului
GUVERNUL ROMÂNIEI
AUTORITATEA NAȚIONALĂ PENTRU
PROTECȚIA CONSUMATORILOR

Telefonul consumatorului
0219551

Tariful către acest număr de apel va fi considerat apel cu tarif normal conform rețelei și tipului de abonament al inițiatorului

În cadrul programului Academia Comisarilor – care vizează specializarea prin acțiuni tematice dedicate, a celor mai tineri comisari ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) – a fost controlat, un operator economic care activează în domeniul panificației, în Cartierul Rahova, București – SC Ross Pan SRL- “Brutărie”. A fost verificat modul în care magazinul își desfășoară activitatea comercială, în raport cu exigențele privind drepturile consumatorilor, impuse de lege.

În urma controlului realizat, o echipă din cadrul Comisariatului pentru Protecșia Consumatorilor Municipiul București a aplicat, pentru neregulile constatate, următoarele sancțiuni contravenționale:

  • amenzi contravenționale în valoare totală de 13.000 lei
  • oprirea definitivă de la comercializare a aproximativ 400 kg de produse alimentare, în valoare de 2.500 lei
  • oprirea temporară a prestării serviciilor, pentru spațiul de vânzare și cel de producție, până la remedierea deficiențelor.

Abaterile constatate au fost:

  • folosirea unor materii prime cu insecte vii și moarte (musculițe, larve);
  • păstrarea, în camera de depozitare a materiilor prime, în condiții de igiena precară, cu rafturi total neigienizate, cu prezența ruginei și a insectelor
  • utilizarea unor tăvi de coacere cu grad avansat de uzură și arsuri în exces, rasteluri și rafturi neigienizate, depreciate, cu rugină;
  • folosirea unui malaxorului și a dospitorului neigienizate;
  • existența pavimentului deteriorat cu plăci de gresie spartă, neigienizat și a pereților neigienizați cu plăci de faianță spartă;
  • folosirea unui agregat frigorific neigienizat, cu urme de vopsea exfoliata, rugină, cu ventilatoarele cu strat grosier de praf și impurități;
  • depozitarea direct pe paviment a materiei prima;
  • nerespectarea vecinătății produselor alimentare în agregatul frigorific;
  • utilizarea unor vitrine neigienizate;
  • lipsa buletinului de verificare metrologică.
Sari la conținut