Tariful către acest număr de apel va fi considerat apel cu tarif normal conform rețelei și tipului de abonament al inițiatorului

[weglot_switcher]

Serviciul Armonizare Europeană și Parteneriat

Comisarii SAEP sunt implicați în realizarea proiectelor aflate pe agenda europeană, ȋn domeniul protecţiei consumatorilor, participând totodată in mod activ şi constant atât la grupurile de lucru organizate de Comisia Europeană pe diverse probleme legate de protecţia consumatorilor, cât şi la grupurile de lucru ȋn care se negociază proiecte de acte legislative comunitare ȋn domeniul protecţiei consumatorilor din cadrul Consiliului UE. In acest scop, elaborează, împreună cu instituţiile implicate, după caz, de mandate/puncte de vedere/observaţii vizând propunerile legislative europene.

SAEP este implicat și în procesul de transpunere şi implementarea a acquis-ului comunitar în vederea realizării unui nivel de protecţie a consumatorilor similar celui existent în statele membre ale Uniunii Europene.

Comisarii SAEP contribuie la elaborarea punctelor de vedere ale ANPC cu privire la proiectele de acte normative elaborate de alte instituţii, cu impact asupra protecţiei consumatorilor.

Ulterior publicării în Monitorul Oficial al României a actelor legislative naţionale de transpunere/implementare a Directivelor/Regulamentelor, SAEP notifică Comisiei Europene măsurile naţionale adoptate.

SAEP participă alaturi de celelalte state membre ale Uniunii Europene la acțiuni comune organizate de Comisia Europeană pentru supravegherea pieței produselor non-alimentare în scopul asigurării unei piete cât mai sigure pentru consumatori.

Bulevardul Aviatorilor nr. 72, sector 1, București

Program: Luni – Joi: 08:00 – 16:30 | Vineri: 08:00 – 14:00


Copyright © 2023 | Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor

Sari la conținut