Scopul acestei consultări este de a colecta opinii și dovezi de la toate părțile interesate relevante cu privire la aspectele-cheie pe care inițiativa urmărește să le abordeze. Această consultare adoptă o abordare la nivel înalt, concentrându-se pe aspecte generale legate de sustenabilitatea sistemului alimentar.
În contextul „Pactului verde european”, Comisia Europeană a adoptat o strategie denumită „De la fermă la consumator”, care recunoaște legăturile puternice dintre persoanele sănătoase, societățile sănătoase și o planetă sănătoasă și urmărește să abordeze în mod cuprinzător provocările asociate sistemelor alimentare sustenabile. Strategia „De la fermă la consumator” a anunțat o inițiativă pentru o legislație-cadru orizontală, pentru a accelera și a facilita tranziția către sustenabilitate și pentru a se asigura faptul că alimentele introduse pe piața UE devin din ce în ce mai sustenabile. O astfel de intervenție la nivelul UE urmărește să stabilească noi baze pentru viitoarele politici alimentare prin introducerea unor obiective și principii de sustenabilitate bazate pe o abordare integrată a sistemului alimentar.
Publicul țintă este format din cetățeni, operatori economici de toate dimensiunile, inclusiv IMM-uri, și organizații care îi reprezintă, organizații ale consumatorilor, parteneri sociali, ONG-uri, autorități publice de la toate nivelurile de guvernanță, achizitori publici, mediul academic, institute de cercetare, precum și orice alte părți interesate.
Perioadă:
28 aprilie - 21 iulie 2022
Pentru completarea chestionarului dar și pentru a obține mai multe informații despre inițiativa Comisiei, vă rugăm să accesați: