Tariful către acest număr de apel va fi considerat apel cu tarif normal conform rețelei și tipului de abonament al inițiatorului

ANPC a controlat locațiile unui lanț de fast-food din București

Comisariatele pentru Protecția Consumatorilor Sector (CPCS) 1 și 2 din București au desfășurat, pe 04.09.2024, o serie de acțiuni de control operativ la unitățile de alimentațiepublică de tip fast-food, din lanțul Socului Kebab”,administrate de operatorul economic Optim Prosper Serv SRL, situate în sectoarele 2 și 3 ale Capitalei.

În urma neregulilor constatate, echipele de control auaplicat următoarele sancțiuni:

- amenzi comtravenționale în valoare de 33.000 lei
- 1 avertisment
- oprirea definitivă de la comercializare a produseloralimentare neconforme
- oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor, pentru toate cele 4 locațiiverificate
- propunere de încetare a practicilor comercialeincorecte pentru 2 dintre locații.

Avem toleranță zero în fața unor asemenea situații care sunt un real pericol pentru sănătatea sau chiar viațaconsumatorilor. Este de neimaginat ca, în continuare, uniioperatori economici sfideze, pur și simplu, prevederile legii” – Sebastian Hotca, președintele interimar al AutoritățiiNaționale pentru Protecția Consumatorilor.

Abaterile de la legislația în vigoare, în domeniu, identificate au fost:

- condiții igienico-sanitare improprii în blocul alimentar: praf și grăsime în strat consistent la corpurile de gătit, la nivelul tubulaturii amplasate deasupra hotelor și a corpurilor de gătit, paviment depreciat

- utilizarea unor ustensile și vase de bucătărie neprofesionale, cu grad de uzură avansat și strat de grăsime arsă

- nerespectarea regimului de temperatură recomandat de către producător

- prezenta insectelor vii (muște și gândaci) în unitate

- folosirea unor materii prime fără elemente de identificare

- condiții igienico-sanitare improprii în spațiul de depozitare și în zona meselor de servire: depuneri consistente, vizibile de grăsime și praf

- utilizarea unor recipiente de depozitare cu etichete multiple aplicate

- folosirea unor agregate frigorifice neigienizate, cu strat de praf grosier, și deteriorate

- nerespectarea vecinătăților în spatiile frigorifice

- lipsa menționării gramajelor, ingredientelor și a valorii nutriționale a acestora, în lista meniu

- păstrarea neconformă a elementelor preparatelor (carnea fiartă separat față de ciorbă, paste fierte în prealabil preparării și comercializării)

- schimbarea stării termice a produselor prin congelare lentă

- lipsa plaselor anti-insecte la ferestre

- folosirea unor recipiente de colectare reziduală fără protecție sanitară.

Bulevardul Aviatorilor nr. 72, sector 1, București

Program: Luni – Joi: 08:00 – 16:30 | Vineri: 08:00 – 14:00


Copyright © 2023 | Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor

Sari la conținut