Tariful către acest număr de apel va fi considerat apel cu tarif normal conform rețelei și tipului de abonament al inițiatorului

Comandamentul de iarnă

Începând din 12.12.2022, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) înființează structura specială de control – Comandamentul de iarnă – care, în premieră, în acest an, va acoperi zone destinate vacanței albe din 6 zone ale țării. Este vorba despre:

  • Valea Prahovei,
  • Brașov,
  • Bucovina
  • Maramureș
  • Băile Herculane - Rânca
  • Cluj – Băile Felix.

”De-a lungul anilor în care s-au desfășurat comandamente, s-a creat falsa impresie că acestea trebuie să debuteze cu o perioadă de consiliere.
Nimic mai fals !
Înțeleg să consiliem și să îndrumăm operatorii economici noi pe piață sau pe cei pe la care nu am mai trecut de-a lungul activității desfășurate de aceștia. Acolo unde, în schimb, constatările ne vor arăta abateri de la bunul simț comercial, se vor aplica sancțiuni în funcție de gravitatea celor constatate.
A nu-ți respecta consumatorul ce îți trece pragul pentru că invoci necunoașterea legii nu poate fi o scuză și nici o justificare.
Românii au ales alte destinații de vacanță pentru că, în timp, serviciile puse pe piață de către unii dintre operatorii economici au lăsat sau lasă de dorit. Consider acest comunicat un avertisment transmis public .
Cumpărați produse de calitate, faceți curățenie, înlocuiți saltele și cearceafuri, acolo unde este nevoie, și tratați turiștii ca pe membrii familiei voastre” – Horia Constantinescu, președinte ANPC.

Comandamentul de iarnă 2022 se va afla sub directa coordonare a Președintelui ANPC, Horia Constantinescu a Vicepreṣedinților Mihai Culeafă ṣi Sebastian Hotca și a directorului general Paul Anghel. Verificările vor fi realizate de comisarii ANPC, astfel încât, până pe data de 13 ianuarie 2023 - perioada în care structura va fi activă - să poată fi monitorizate principalele zone vizate de turiști și iubitorii sporturilor de iarnă, în perioada cea mai aglomerată din acest sezon.

În acest fel, comisarii ANPC se vor asigura, în mod deosebit în această perioadă suprasolicitată, că sunt respectate prevederile legii și, implicit, drepturile consumatorilor, de către operatorii economici din zonele respective.

Bulevardul Aviatorilor nr. 72, sector 1, București

Program: Luni – Joi: 08:00 – 16:30 | Vineri: 08:00 – 14:00


Copyright © 2023 | Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor

Sari la conținut